Un podcast bazat pe formatul de interviu și care abordează o paletă largă de subiecte căutând să ofere conținut celor însetați de cunoaștere, curioși despre Dumnezeu sau în căutare de răspunsuri.

Disponibile și pe Spotify & Apple Podcasts!

Spotify

Apple Podcasts

Credința în Dumnezeu nu înseamnă evitarea discuțiilor dificile care integrează problemele vieții cotidiene. Întocmai de aceea, primul episod al podcastului ThinkAskPonder abordează frontal unul dintre cele mai delicate subiecte: orfanii României. Cine este responsabil pentru ei? Este adopția soluția? Se poate scuza avortul pentru evitarea abandonului? Îl putem cu adevărat numi pe Dumnezeu Tată al orfanilor? La toate aceste întrebări ne răspunde Liviu Mihaileanu, președinte și coordonator lobby & advocacy al Alianței România Fără Orfani.

 

Libertatea de gândire, conștiință și religie reprezintă unul dintre drepturile fundamentale ale omului. Astfel că, atunci când vine vorba de credința, un om are libertatea de a crede sau de a nu crede ce vrea el. Din păcate însă, de cele mai multe ori când ne angrenăm în discuții pe această temă, devenim destul de incisivi cu propriile păreri, fie că ne aflăm de o parte sau de alta a problematicii. În cel de-al doilea episod al podcastului ThinkAskPonder îți prezentăm o discuție pe tema ateismului împreună cu Lucian Balanescu. Vom încerca să înțelegem mai clar ce propune noul ateism și ce fel de creștinism respinge acesta.

Trăim într-o societate modernă și grozav de emancipată în care ne descurcăm „destul de bine” fără Dumnezeu. Creștinismul se pare că nu mai este esențial în dezvoltarea și progresul civilizației. Ca să complicăm mai mult lucrurile, adăugăm pe masă și problematica mărturiilor controversate ale celor care ar trebui să Îl reprezinte bine pe Cristos și Biserica Sa. În acest context, este nevoie să dăm răspunsuri la întrebări precum: De ce să mai credem în Dumnezeu? Sau, ce să facem ca să apărăm mai bine credința creștină fără să fim percepuți ca fiind intoleranți și abuzivi? Acest episod ThinkAskPonder îți prezintă o conversație, plină de esențe, cu Pr. Francisc Doboș, fost purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, București.

Cât de tare suferim în această perioadă? Este anxietatea un răspuns natural? Ce folos are credința în a ne construi un echilibru în aceste zile?

Despre confruntarea cu sinele, sentimentul de singurătate și întâlnirea cu Dumnezeu vom discuta în această ediție specială cu Paul Siladi – lector la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.

 

O discuție bine-venită cu Dionis Bodiu & Vlad Crîznic pe marginea unuia dintre cele mai vizionate filme din ultimele zile în România: Miracle in Cell No.7.

 

„După terminarea pandemiei poate ne dăm seama că un medic e mai valoros decât un popă și un spital mai necesar decât o biserică.” Sau… „Unde este Dumnezeu în timpul pandemiei?” Sau… „Ce rost are credința? Este pentru cei slabi care nu pot face față la problemele vieții.” Toate acestea sunt întrebări sau afirmații pe care noi le-am întâlnit des în ultima perioadă și pe care le abordăm în acest episod ThinkAskPonder alături de Pr. Francisc Doboș și Vlad Crîznic.

 

Pentru mulți, tranziția de la starea de urgență la starea de alertă și acum, treptat, la normalitate nu înlătură criza produsă de Covid-19. Se poate ca această criză să ne fie, de fapt, de folos? Și cât de mult ne-ar putea ajuta credința în Dumnezeu în asemenea vremuri? Încheiem mini-seria de ediții speciale ThinkAskPonder cu o discuție al cărei invitat este Daniel Lar, managing director la Yonder. Ideile și gândurile din această conversație s-ar putea să ne dea imboldul de care avem nevoie.